SHOP 4 for 150kr I MEGA BAZAREN
Hurtig levering: 1-2 hverdage | Fri fragt v 299,-
Tilmeld nyhedsbrev|Fri fragt v/299,-|  
0

Det hele startede med en spirituel vejleder og en symaskine…

Dato: 02 / 06 / 2021

Livet som iværksætter er fyldt med fede oplevelser og en stor portion læring. Jeg synes, det er fuldstændig fantastisk. Det er der særligt 4 grunde til: 

 

1. Jeg får frihed ved ikke at skulle spørge en chef om lov.

2. Jeg får frihed til at producere det, jeg bedst kan lide. 

3. Jeg får lov at arbejde med mennesker, jeg holder af,

og som jeg selv har valgt at arbejde sammen med. 

4. Jeg lærer af mine fejl - og dem begår jeg utrolig mange af...

 

På mange måder vil jeg ønske, jeg havde vidst, hvor stort et ansvar det er at være selvstændig. Det er ikke kun glitter og glamour. Der er mange, der spørger, om det ikke er fedt at have så meget frihed.

Til dem svarer jeg: "Jo, det er det, men definer lige frihed". Hvis du mener, at frihed er holde fri hele tiden, få en fed løn og møde fede mennekser... så jo. Men det liv kræver også sine ofringer.

I dette blogpost vil jeg fortælle dig mere om mit liv som iværksætter. Jeg vil gerne advare på forhånd - jeg har svært ved at fatte mig i korthed 🤣

For at jeg kan være iværksætter, kræver det en 60 timer lang arbejdsuge og ofte mere til. Timelønnen er ikke værd at regne på, og jeg ser ikke så meget til mine børn. Når lokummet brænder, er der kun mig til at fikse den. 

Hvis du gerne vil være selvstændig, kræver det, at du har dit bagland i orden. Hvem henter børnene, laver mad, vasker tøj og sørger for det huslige?

Vi har aftalt, at det er Peter, som henter drengene og laver alle de praktiske ting hjemme. Jeg sørger for de kreative ting i firmaet og arbejder længe. Peter og jeg er i dag begge direktører i LÈ MOSCH, derfor tager han sig også af alle de praktiske ting i firmaet.

Det kræver blod, sved og et kæmpe drive at trække læsset som iværksætter.

Det hele begyndte med en spirituel vejleder og en symaskine… 

Jeg begyndte hos en spirituel vejleder, da jeg var gravid med Tristan i sommeren 2011. Egentligt fordi jeg havde stress relaterede symptomer og det var det hun skulle hjælpe mig med, men det flød mere hen i retning af at arbejdet jeg havde på det tidspunkt var fantastisk men at jeg gerne ville udforres mere på det kreative. Hun havde en fornemmelse af, at jeg skulle lave mit eget. Hun sagde derfor jeg skulle købe en symaskine. Og seriøst, på det tidspunkt havde jeg kun et sykørekort fra folkeskolen og havde ikke prøvet at sy siden! Jeg havde masser af ideer inde i hovedet, men kunne bare ikke få dem ud i den virkelige verden.

Dengang var jeg sælger ved Bestseller, hvor jeg også har mødt Peter. Jeg elskede mit arbejde - som i virkelig ELSKEDE mit arbejde! Når jeg går ind i noget, så dedikerer jeg mig 100%.

Det med at blive mor var en stor omvæltning. Jeg lavede ikke andet end at give mad, putte, pusle og bare være derhjemme. Jeg købte ingen symaskine, for jeg havde ingen planer om, at jeg skulle være selvstændig. Jeg skulle tilbage til Bestseller, hvilket jeg også kom.

Efter vi fik vores anden søn for snart 7 år siden, besøgte jeg den samme spirituelle vejleder. Igen sagde hun, at jeg skulle få købt den symaskine. Jeg overgav mig. Jeg startede med at sy sengerande, sengetøj og puder. Maria sagde: "Prøv lige at sy nogle puder og sælg dem på Instagram". Puderne blev solgt med det samme. 

Efter barslen kunne jeg slet ikke finde tilbage til Bestseller. Vores hverdag med to travle jobs fungerede ikke med to små børn. Jeg fulgte min mavefornemmelse, og jeg blev enig med Peter om, at det var nu. Så jeg begav mig ud i min drøm, hvilket blev starten på det, der dengang hed LÈHOF. LÉHOF er senere blevet en del af LÉ MOSCH universet.

Starten var hård. Særligt fordi jeg ikke fik løn i 2 år, og vi levede af Peters indkomst. Jeg gør det ikke for pengene, men fordi jeg elsker det. Arbejde og fritid flyder sammen. Både på den gode og den dårlige måde. Sådan er det vidst at være selvstændig. 

Jeg laver fejl, men jeg tror på, at når tingene ikke går som planlagt, er der en grund til det.

Hele LÈ MOSCH-eventyret startede med hårbøjler. Jeg var en af de første i Danmark til at tage hårbøjler hjem, og det blev en kæmpe succes. Et helt år var der ingen, som havde spottet trenden, der var kommet for at blive.

I dag har vi 7 ansatte og 2 agenter i Danmark og i Sverige. En masse butikker og frisører rundt om i landet, forhandler vores accessories. Der er netop landet de flotteste, nye hårbøjler på shoppen, som jeg synes, du skal tjekke ud. 

En ting jeg har lært ved at være selvstændig er, at jeg ikke kan have alle kasketter på. Det var jeg nødt til i starten. Jo større firmaet er blevet, jo mere bliver jeg nødt til at frigive til andre, så jeg laver det, jeg er god til. Jeg elsker at skabe og lave content til de sociale medier sammen med Maria.

Boheme. Det er det, der summer det hele op. Vi er jo ikke designere, vi kan ikke tegne. Men så finder vi nogle ting, ændrer lidt og tegner silhuetter, og sender det til Indien eller Kina. Og så sender de prøver på stof, knapper og snører, som vi vælger ud, og resten retter vi til undervejs.

Arbejde og fritid flyder som oftest sammen for mig og det er både godt og skidt. Jeg tror faktisk bare det er sådan at være selvstændig!!! Key word er B A G L A N D E T!!! Det er man bare nød til at have styr på for at være selvstændig! Det kræver blod sved og tåre at trække det lange seje træk og så kræver det mod… Jeg arbejder nok 60-70 timer om ugen, men mit arbejde er også min hobby!

En ting er sikkert... man skal ikke gøre det for pengene, men i stedet gøre det fordi man elsker det!!! Pengene er dejlige at have og det er en drivkræft, men det skulle gerne være andre ting end pengene som driver det!

Min passion er at designe og inspirere dig. Vise dig, at du kan tage lige præcis det tøj på, som du vil.

Jeg håber, du kunne lide min - lidt lange - fortælling om starten på LÈ MOSCH og mit liv som selvstændig.

Jeg sætter stor pris på, at du tog dig tid til at læse den 🌼 

Instagram