SHOP 4 for 150kr I MEGA BAZAREN
Hurtig levering: 1-2 hverdage | Fri fragt v 299,-
Tilmeld nyhedsbrev|Fri fragt v/299,-|  
0

Det hele startede med at Maria...

Dato: 30 / 01 / 2023

Det hele startede med at Maria...

skulle finde stof til sine egne puder, som hun laver under navnet By Lindgaard.

Hun ville gerne lave en fortælling om det specielle i at mixe den østlige stil med den nordiske. Da hendes mor er fra Indonesien og hendes far er fra Danmark, betyder det noget helt særligt for Maria at mixe de to kulturer og designe unikke produkter med et præg fra begge lande.

OGSÅ DERAF NAVNET MARIA KIMONO.

Jeg vil gerne se alle maria kimonoerne

"Jeg blev med det samme forelsket i de smukke batikmønstre og kvaliteter som findes i Indonesien"

Læs mere om batik længere nede

Det var på en af Marias rejser til Indonesien, at hun fandt de forskellige leverandører, som sælger batik-materialerne. Sammen med sin kusine Yati, valfartede de rundt på motorcykel og fandt de smukke materialer, som vi nu bruger til vores Maria-kimonoer her hos LÉ MOSCH.

Marias kusine bor i Salatiga på øen Java og her kender hun en del mennesker. Bl.a. vores skrædder Aris. Til dagligt syer han tøj og skoleuniformer til byens beboere, og nu håndsyer han også vores eksklusive kollektion af kimonoer af de smukkeste batikmønstrede tekstiler. Marias mor Rusmiyati hjælper til med kommunikationen mellem Danmark og Indonesien, over telefonen, da Maria endnu ikke kan tale flydende indonesisk. Det er et af Marias erklærede mål at lære flydende indonesisk, og her på kontoret glæder vi os til at høre det 😁

HVAD ER BATIK?
 

Batik er en 1000 år gammel teknik: Man påfører varm voks på stof ved hjælp af nogle særlige værktøjer. En slags fyldepen og et stempel. Når voksen er størknet, dyppes stoffet i farve, og efterfølgende fjernes voksen med kogende vand, og kun mønstrene sidder tilbage. Dette gentager man med forskellige farver og mønstre, og skaber derved det unikke design.

Relaterede produkter

Instagram