SHOP 4 for 150kr I MEGA BAZAREN
Hurtig levering: 1-2 hverdage | Fri fragt v 299,-
Tilmeld nyhedsbrev|Fri fragt v/299,-|  
0

Skal vi altid ha nyt tøj?

Dato: 28 / 01 / 2021

Kender du det: Jeg kigger i min garderobe og der er så meget tøj, at jeg simpelthen ikke kan se, hvad jeg nogensinde skal tage på...

Det er lissom med Netflix og streamingvennerne på mit TV: Da jeg var barn, gik vi ned i kiosken og lejede én af de 38 amerikanske film, der tilfældigvis var ledige den dag.

I dag aner jeg ikke, hvad jeg skal se...

Og løsningen er jo ikke at købe abonnement på flere streamingtjenester eller løbe på nettet og panikhandle!

Vi bliver nødt til at kigge på de ressourcer, vi har til rådighed.

For mig og Lé Mosch betyder det i første omgang at undersøge, hvordan vi kan undgå spild.

GENBRUG er to meget forskellige ting:

Det hedder DOWNCYCLING når man destruerer et eksisterende (og ofte udmærket) produkt, for at skabe et nyt af råmaterialet.

UPCYCLING er, når man forbedrer et eksisterende produkt, og begrænser brugen af råvarer og energi i processen. Det er det, vi gør med vores sari-syede produkter.

Vi har efterhånden opbygget et netværk af skræddere i Indien, som indkøber brugte sarier og syer dem om til vores forskellige kimonoer.

Men når vi upcycler de brugte sarier til kimonoer, er der jo altid stofrester, og disse får vi syet til skuldertasker, tørklæder, makeup punge, toilettasker og hvad vi ellers kan finde på.

En ekstra bonus ved vores upcyclede produkter er, at der højst findes en enkelt eller to af hver. Kimonoen på billedet ovenfor er vores Maria-kimono i brun og gylden. Der findes kun to stk. i hele verden🤎🤎

Instagram