Kimono

Kimonoerne er produceret af indiske sareer og er helt unikke. De lange kimonoer fremstår luksuriøse med den ekstra længde. Kimonoerne findes i 2 forskellige størrelser. Celine er kimonoen i 100 cm fra nakken og ned og JOan er den lange kimono som måler 135 cm.

Lange kimonoer

Hvis du vælger en lang kimono køber du samtidig et stykke luksus til din hverdag. Ud over at være unik, er den lange kimono også eksklusiv, med den ekstra længde. Den er smuk til fest, og styles fint med f.eks. sort tøj og lækre sko! 

En lang kimono er også utrolig lækker at pakke i kufferten til solferien - og glem ikke at hverdagen også kunne blive lidt mere lækker med en lang kimono på knagen!  

Se alle vores kimonoer her, - både korte og lange. 

Læs mere om vores kimonoer

Vi er vilde med kimonoer! Denne traditionelle beklædningsgenstand, der oprindeligt stammer fra Japan, er både praktisk og super pæn!

Vi bruger den både til hverdag og fest, og så pynter den så fint på en bøjle på en knage i soveværelset.

De mange kombinationer af smukke mønstre og farver bliver vi aldrig trætte af, og vi må indrømme, at vi har svært ved at begrænse os i vores egen samling. Men det er heller ikke nemt, når man arbejder i et showroom fyldt med kimonoer i alle verdens farver!

Her kan du læse mere om kimonoen – både historisk og om alle de smukke modeller, vi får syet til LÈ MOSCH.

 

Kimonoens historie

De fleste ved nok, at kimonoen stammer fra Japan. Man kender billederne af de smukke geishaer, der med hvidmalede ansigter og opsat hår tripper rundt under blomstrende kirsebærtræer i farverige silke-kimonoer. Vi blev dog overraskede, da vi fandt ud af, at kimono på japansk betyder noget så enkelt som ”en ting at tage på”.

Traditionelt set har kimonoen fortalt en historie om sin ejermand. Mønstrene, farverne og billederne, som kan være alt fra fugle og blomster til bjerge og landskaber, var nøje udvalgt. Udsmykningen og illustrationerne gav omverden vigtige informationer om den person, der bar kimonoen. Detaljer som alder, ægteskabsstatus, social status og økonomi.

Farverne afslørede din status

Dykker vi ned i den traditionelle japanske farvesymbolik, får vi mange spændende oplysninger.

 For eksempel var den røde kimono et symbol på lyst og ungdom, og derfor var den ofte båret af unge ugifte kvinder. Kimonoen fungerede som datidens Tinder, da den tydeligt signalerede til mændene, at her var en mulig hustru.

Var kimonoen overvejende blå, troede man, at man var beskyttet mod slanger og andet giftigt kryb. Den tro opstod, da man brugte den indigoblå farve i den traditionelle medicin mod forskellige typer af insektbid- og stik.

Den lilla farve var derimod et symbol på den uendelige og udødelige kærlighed. Efter sigende kommer den betydning også fra planteriget fra den særlige plante bjerg-stenfrø, som har meget lange rødder. Man brugte planten til at udvinde farven lilla, og fra de lange rødder kom koblingen til uendelighed.

Et billede fyldt med håb

Når vi udvælger os en kimono, kigger vi efter vores yndlingsfarver og -motiver. I Japan var billederne dog vigtige i forhold til, hvad man ønskede sig i livet. For eksempel var et billede af en flod et symbol på fremtiden, mens en tromme betød glæde. Den langbenede fugl tranen skulle give et langt liv, og to vifter, tabt på jorden, var mere sørgeligt et skjult symbol på kærlighed, der er blevet forstyrret eller er gået tabt.

Årstiderne havde også deres egne motiver på silken. Var det forår, væltede blomster i alle verdens farver frem på kimonoerne, mens de traditionelle kimonoer til vintertiden oftest viste grantræer eller bambus.

Kimono - fra symbolik til hverdagsmode

Det er ren poesi at forestille sig alle de historier, der er udspundet sig med kimonoer som omdrejningspunkt i det gamle Japan. I begyndelsen af 1900-tallet kom kimonoerne dog til Europa. Her blev det et stykke modetøj, og symbolikken fulgte ikke med. Samtidigt er kimonoen i Japan i højere grad blevet en folkedragt, som findes frem til særlige lejligheder som bryllupper eller te-ceremonier. Lige som vi kender det på for eksempel Fanø eller i Grønland og på Færøerne.

Tiden er gået sin gang, og du kan i dag gå med en kimono i lige præcis din yndlingsfarve uden at bekymre dig om, hvilke signaler du sender med farver og motiver. Der er vi faktisk ret glade for her hos LÈ MOSCH, for vi kan slet ikke undvære vores kimonoer i garderoben.

Herunder kan du læse mere om vores udvalg af kimonoer.

Vi vælger ud med omhu

Vores kimonoer er syet af genanvendte indiske sarier, og når sarierne til vores kimonoer udvælges, går de igennem mange processer, inden vi står med en lille kollektion her hos LÉ MOSH. Vidste du, at leverandøren starter med at tjekke 500 sarier igennem, for herefter at kassere halvdelen på grund af huller, pletter eller generelt ringe stand? Herefter sender han billeder af de resterende sarier til os, hvorefter vi udvælger cirka 100 styks, som vi kan lide udtrykket på. Efter endnu en kvalitetskontrol modtager vi typisk 80-90 styks, fordi de øvrige er valgt fra, da de ikke lever op til den kvalitet, vi ønsker.

Vi kan ikke, med 100 procent sikkerhed oplyse, hvordan materialesammensætningen er i de forskellige kimonoer, da de netop er helt unikke. Men vi kan garantere dig, at kimonoerne er 100 procent nøje udvalgt, og at det er 100 procent blandet materiale! Stofferne er typisk sammensat af silke, blended silke, blandet polyester og bomuld.

Hver kimono er unik!

Vi er vilde med tanken om, at et smukt stykke stof er bragt til live igen i en kimono, som du kan være sikker på, er helt unik. Der findes ikke to ens! Vi håber, at du er lige så vild med idéen, og at du ønsker at hjælpe os med at gøre verden en lille smule mere bæredygtig ved at fremme genanvendelsen af de smukke sarier.

Kimonoerne er lavet i både korte og lange modeller, som du kan se mere om herunder.

Forskellige størrelser

Vores kimonoer er one size og passer cirka størrelse 36-42. Længderne varierer:

  • ONE SIZE (størrelse 36-42) - Kimonoen er 110 centimeter fra nakken og ned til cirka midt på knæet.

  • ONE SIZE (størrelse 36-42) - Kimonoen er 80 centimeter fra nakken og ned til cirka midt på låret.

  • ONE SIZE (størrelse 36-42) - Kimonoen er 135 centimeter fra nakken og ned. Kimonoen er nem at lægge op, hvis du synes, den er for lang! 

  • Kimono Exclusive – varierende længder! Læs under hver enkelt kimono.

Maria kimonoerne er exclusive

Kimonoerne med navnet Maria er produceret af dygtige skræddere i indonesien. Der er kun lavet max to af hver kimono, og derfor kan du også være sikker på, at der ikke er andre, som har den samme kimono. Alle metervarer er håndplukket i Indonesien.

Maria kimonoerne er kraftigere i kvaliteten end de øvrige kimonoer, vi har, derfor kan de også sagtens bruges både forår, sommer, efterår og vinter. 

Brug dem sammen med dit sorte outfit for at få et casual look, eller brug den på badeferien sammen med dit badetøj som en kåbe. De er utrolig smukke og falder magisk ned over kroppen. De fleste har guldtråd indbroderet, så de skinner smukt i solen.

Se alle vores kimonoer her - både korte og lange. 

Rie kimonoerne er ægte japanske kimonoer

Disse japanske kimonoer med navnet Rie er blandt vores exclusive kollektion.

De er syet med de store ærmer, som vi kender fra den japanske kultur. Der er både lange og korte Rie kimonoer i rosa farver, blomstrede samt pastelfarver.

Den smukke Rie kimono er perfekt ud over den lille sorte kjole til fest eller som en feminin blazer til jeans eller sorte bukser.

Du kan læse vores bedste stylingstips herunder.

Det elegante look

Du kan style de korte kimonoer på en masse måder. De er meget anvendelige, og du kan bruge dem til både hverdag og fest. Hvis du vil lade kimonoen være i fokus, så tag sort tøj på under den. Måske sorte jeans, og en sort blondetop. Kimonoen vil nu virkelig træde i karakter. Glem ikke et par hæle, eller måske er du mere til flade ankelstøvler. Begge dele fungerer. 

Sæt håret op med en schrunchie, der matcher i farverne eller lad en smuk hårbøjle holde styr på de løse lokker. Med dette look er du klar til både arbejde såvel som en middag ude i byen.

Kimono til hverdag

Der er flest hverdage i livet, så det er der, vi skal huske at forkæle os selv og nyde både store og små øjeblikke! Vi elsker de korte kimonoer til det afslappede hverdagslook med jeans og sneakers og en enkel top. Kimonoen sætter kulør på udtrykket og samler det afslappede tøj til et flot look, der fungerer lige så godt på cyklen på vej til arbejde som til personalemøde eller fodbold i haven med ungerne.

Brug smykker og hårpynt til at fremhæve udvalgte farver i kimonoen eller brug blot dine yndlings-basis accessories. Kimonoen kan det hele.

Hold varmen

En kimono er ikke kun til sommerbrug. Vi bruger vores kimonoer, både lange og korte, ud over lækre lune striktrøjer i vinterhalvåret.

Kimonoen er god til at give det ekstra lag, der holder på varmen, når vind og regn rusker udenfor. Samtidigt ser du fantastisk ud! Især kimonoerne fra vores exclusive kollektion, med navnene Maria og Rie, er gode til vinterbrug. De er lidt tykkere i kvaliteten og giver derfor det der ekstra lune lag.

Du behøver altså ikke kun gå i norske striktrøjer, når vinteren sætter ind. Kombiner du bare dine smukke kimonoer med dit lækre vintertøj, og glæd dig over, hvor multifunktionel kimonoen er! Den redder din garderobe i mange situationer.

Bæltet giver flere muligheder

Når du bruger din kimono, kan du vælge at have kimonoens bælte hængende løst. Kommer bæltet i vejen, er det nemt lige at samle enderne bag til og slå en knude.

Du kan selvfølgelig også binde bæltet med en enkelt knude eller en sløjfe foran. Det fremhæver din talje og giver kimonoen et mere formelt udseende som en blazerjakke,

Kimono til fest

Den lange kimono er meget anvendelig og måske endnu mere passende til festlige lejligheder end den korte, alt efter hvad din hverdag byder på. De lange kimonoer er altid smukke at style med sort, men det er også tilladt at tænke "lag-på-lag" og farve og mønstermix. Det er kun fantasien, der sætter grænser!

Tilsæt en fræk blondetop og et par lækre læderleggings, høje hæle  og øreringe, og vupti er du klar til en tur i byen!

Du kan også se vores udvalg af fine skjortekjoler, som kan kombineres med kimonoer for et lækkert boheme-look.

Den lange kimono er også eminent til at løfte udtrykket på en enkelt sort kjole.

Vores yndlingstøj!

Du kan selvfølgelig også bare bruge kimonoen som det, den er - en kimono! Tag den med på ferien som den lette jakke, der kan gå til både shorts og kjole. Smid den over skuldrene på stranden, når solen bliver for skarp eller vinden for kølig, og brug den i haven om sommeren uden på din bikini.

Vi har også rigtigt gode erfaringer med at svøbe os i de lækre kimonoer om morgenen som en mere eksklusiv og stilet morgenkåbe, som altså også kan bruges, når du træder ud af dit aftenbad. Det giver lige lidt mere luksus i hverdagen, og det kan vi vel allesammen godt lide

Find tøj der passer til din kimono

Vi er vilde med den farverige boheme-stil, som du også kan se på det store udvalg af farvestrålende kimonoer.

Vi leder dog også altid efter lækre kjoler og leggings, som passer til vores kimonoer, og er nemme at bruge til både hverdag og fest ved at dresse op eller ned med smykker og hårpynt.

Her på siden finder du det absolut bedste, som er vores yndlingsstyles, og som vi håber, du også kan lide!

Det gode er, at hvis du forelsker dig i for eksempel en af vores kjoler, så kan du hurtigt finde leggings, smykker og hårpynt, der matcher her på siden. Vi elsker personligt selv at style outfits, og vi synes egentlig ikke, at man kan have for mange armbånd på 😊

Se vores udvalg af udsøgte skjortekjoler, leggings og nederdele her.

 

Pleje af din kimono

En kimono er sådan et dejligt og løst stykke tøj, der ikke behøver at blive vasket så ofte som tætsiddende bluser.

Langt oftest vil du kunne nøjes med at hænge kimonoen på en bøjle og lade den luftfriske i garagen eller på tørresnoren, hvis vejret er til det.

Trænger din kimono til en rigtig vask, så skal du huske, at kimonoerne skal håndvaske. De er jo lavet af genanvendte sarier, og mange af stofferne er silkeblandinger. Derfor vasker du den nænsomt med vaskemiddel til finvask/silke. Tør kimonoen hængende på en bøjle. Du kan også lade den ligge på et håndklæde, til det værste vand er væk, og så hænge den op og lufte efterfølgende.

Opbevar din kimono på bøjle i dit skab. Du kan også lade den pynte på en bøjle på en knage i soveværelset, for stofferne er jo så smukke!

Find den perfekte gave

Står du og mangler gaven til din veninde, søster eller en anden særlig kvinde i dit liv, så prøv at se vores udvalg af kimonoer igennem. De findes i mange designs, så der er en god chance for, at du kan finde en, der passer i stil, farve og print til din veninde. Kimonoen kan din veninden bruge til mange forskellige slags outfits, og den vil bringe glæde hver gang, hun tager den på.

Leder du efter en gave i et billigere prisleje, for eksempel en værtindegave, så ligger vores hårbøjler, hårbånd og hårpynt til voksne og unge i et godt prisleje. De slår ikke bunden ud af dit budget, og denne gave kan værtinden også bruge igen og igen.

Vi håber du bliver inspireret, og du er altid velkommen til at ringe, hvis du mangler råd og vejledning.

Levering af tøj

LÉ MOSCH tilbyder altid levering til døren, men vil du hellere afhente et andet sted, så er det også muligt. Du kan læse mere under "Leverings-, retur og handelsbetingelser".

Se alle vores kimonoer her, - I alle længderne og kvaliteterne

All rights served © LÉ MOSCH 2020

Kurven er tom