SHOP 4 for 150kr I MEGA BAZAREN
Hurtig levering: 1-2 hverdage | Fri fragt v 299,-
Tilmeld nyhedsbrev|Fri fragt v/299,-|  
0

GUIDE: Sådan får du et klimavenligt klædeskab

Dato: 07 / 08 / 2021

Modebranchen er en af de mest forurenende brancher overhovedet. Det koster 2.700 liter vand at lave en t-shirt - og 16.000 liter at lave et par lædersko!

Vil du gerne forsøge at gøre dit klædeskab lidt grønnere? Så er her guiden til dig.

 

1. Køb tøj i en god kvalitet. Tøj i god kvalitet holder længere, så du ikke behøver skifte det ud hele tiden. Og har du mindre tøj i klædeskabet, får du dit tøj brugt ordenligt op. 

 

2. Behandl dit tøj pænt. Hæng det altid på plads, så det ikke krøller (og du skal bruge ressourcer på at stryge det). Det giver dig et overblik over, hvad du har i skabet, så du får brugt det hele. 

3. Reparér tøj, der er gået i stykker, frem for at smide det ud. 

 

4. Køb items lavet af genbrugsmateriale. Upcycling går ud på at genanvende noget, der ellers vil blive betegnet som affald. Vores kimonoer er lavet af vintage sarier. En sari er et 5,5 meter langt stof, der bæres af indiske kvinder. Upcyclede produkter er charmerende. 

5. Vask dit tøj så lidt som muligt. Dosér rigtigt og drop skyllemiddel. Brug miljørigtigt vaskemiddel uden parfume. 

 

6. Sørg altid for at give dit tøj videre - forær det til en veninde eller smid det til genbrug. Selv hvis dit tøj er så ødelagt, at det er helt ubrugeligt, sørger for eksempel Røde Kors eller H&M for, at dit tøj bliver genbrugt af tekstilindustrien. 

 

FIND ALLE VORES UPCYCLEDE KIMONOER HER

Instagram